Hotel Royal

Hotel Royal

Ett familjeägt hotell med historiska anor i hjärtat av Göteborg.

Ord

Hej och välkommen till ord! Här återger vi anekdoter och gästberättelser ur Hotel Royals historia, berättar om vad som är aktuellt på hotellet, samt tipsar om sevärdheter och smultronställen runt om i staden.

Har du en egen Royalberättelse? Kommentera och dela gärna med dig av den till oss, vi älskar att höra om era vistelser här i Göteborg!

Fru Palm: En berättelse om envishet, spikar och möjligheter

2017-04-27

Denna historia handlar om en av hotellets tidigare ägare Mia Palm. Om hennes resa till ägare av ett hotell på en tid där många såg detta som en omöjlighet för en kvinna. Blandade med anekdoter från hennes tid, hennes konstintresse och starka vilja.

The Royal Family: Bela Miklos

2017-02-22

Trots att det nu är över 10 år sedan han la sina skor på hyllan påminns vi varje dag om den prägel han satte under sina 41 år på hotellet. Här berättar Bela Miklos, en av våra mest kära Royalprofiler, om flykten undan revolutionen i Ungern, ödets märkliga påverkan och såklart; om ett halvt liv på Royal.

The Royal Family: Lisette Bergman

2016-09-30

Att ta steget och byta yrkesbana är något många går och funderar över, men inte alltid vågar göra. För Lisette var det däremot en självklarhet att söka sig mot sina drömmar. I en intervju med Amanda berättar hon om hur hon en dag för 11 år sedan tog klivet och steg in och sökte jobb på Hotel Royal, men även om sina förhoppningar på framtiden.

The Royal Family: John-Erik

2016-06-17

Vad får någon att vilja stanna kvar 35 år på samma arbetsplats? John-Erik Björhag vet. Han har jobbat på Hotel Royal sedan 80-talet och kan titulera sig själv som charmör, anekdotberättare och en av våra mest älskade Royal-profiler. Nu är det dags för honom att berätta sin egen historia.

Två tanter i långa klänningar

2016-04-27

Minns ni de berömda långklänningarna i pastellfärger som Royal brukade förknippas med i slutet av 1900-talet? Tyget var blommönstrat och arbetskläderna pryddes av gröna knappar och en krage i naturfärgad spets.

När greven kom till Hotel Royal

2016-04-21

Greven och Direktören, Lakrits-Nilsson och Sill-Karlsson. Hotel Royal har alltid haft sina stamgäster, men för 30-40 år sedan kallade de sig för helt andra saker än idag. Vår gamla veteran John-Erik Björhag delar med sig av några anekdoter från den gamla goda tiden.

En kaffe med smak av historien

2016-03-31

Morgonkaffet och fikapausen – båda är givna inslag i kaféstaden Göteborg. På Hotel Royal kan du börja dagen med en kopp som doftar nymalda bönor av bästa kvalitet innan ni ger er ut för att utforska Göteborg.

Från fattig bondson till framgångsrik hotellentreprenör

2016-03-07

I år är det exakt 140 år sedan en mycket intressant man tog över driften av Hotel Royal – Johan A. Holmdahl. Han är en av de ägare som drivit igenom störst förändringar av hotellet, och arvet från hans tid finns fortfarande att beskåda i vår entré i form av det handmålade glastaket, trappan i jugendstil och det mönstrade stengolvet. Berättelsen om Holmdahl är därför inte bara en berättelse om bondsonen från Småland som kom till Göteborg och lyckades bli en av stadens främsta affärsmän – det är även berättelsen om hur Hotel Royal blev just Hotel Royal.